Saturnus in relatiehoroscopen

Advertenties

SATURNUS EN RELATIES

heart-broken

Welkom! Hier leer je meer over Saturnus in de horoscoop van mensen met relaties. Het gebroken en weer gelijmde hart hierboven past bij het verhaal over Saturnus in de liefdeshoroscoop.

SATURNUS: DE LIJM

Saturnus is het symbool van de beperking, de rem, de afstand en soms ook de scheiding. De planeet Saturnus, liefde, relaties en horoscopen lijken daarom niet erg bij elkaar te passen. Toch weet je juist met Saturnus wel waar je aan toe bent. Saturnus is het symbool van de beperking, de rem, de afstand en soms ook de scheiding. Maar Saturnus is ook het symbool van de duurzaamheid, de status, de constante factor, de plicht, het ‘fatsoen’ en het ouderschap. Het zijn niet direct romantische woorden, maar ze verbinden partners vaak voor langere tijd, ook als de relatie verder niet veel meer inhoudt. Dan wordt het een relatie die officieel in stand blijft, maar in feite al is verbroken. Verzekeringen, hypotheken, status, de wet en andere redenen komen in beeld als Saturnus de relatie in stand houdt. Een formeel huwelijk, een zakelijke verbintenis, huwelijken met een ouder iemand of met de baas (!) en een huwelijk met strikte voorwaarden passen bij Saturnus. Omdat Saturnus breuken aangeeft, maar ook de solide constructie, kun je bij Saturnus denken aan lijm. Niet altijd effectief, maar wel bedoeld om dingen die niet van nature vastzitten of bij elkaar horen, aan elkaar te verbinden.

Aspecten met Saturnus in een synastrie worden gewoonlijk als moeilijk beschouwd. Misschien maken deze aspecten het samenleven inderdaad niet gemakkelijker, maar een ding is zeker: ze reflecteren vaak langdurige verbintenissen. Dat wil niet zeggen dat het leuke romantische relaties betreffen. Saturnus is het symbool van het zakelijke. Er kunnen goede nuchtere redenen zijn om met elkaar getrouwd te blijven of contact te houden (bijvoorbeeld omwille van de kinderen). De schijn ophouden is éen van de manieren waarop je Saturnus invloed in een relatie kan beschouwen. Soms is dat omdat er een publieke functie wordt bekleed, soms is het ook om materiële redenen. Saturnus is de lijm, soms de twee componenten lijm, die een relatie bij elkaar houdt, ook al zou je er een eind aan willen maken.

VOORBEELD: PETRAEUS

In 2012 werd bekend dat de Amerikaanse generaal Petraeus een buitenechtelijke verhouding had met een 20 jaar jongere getrouwde vrouw. Beiden hebben een aspect tussen Venus en Saturnus in de horoscoop. Ook onderling was er een Venus-Saturnus verband tussen de horoscopen. Petraeus was meer dan dertig jaar getrouwd. Venus-Saturnus zorgt ervoor dat je blijft plakken, en als het gaat om mensen met passie, dan is ontrouw nogal eens het gevolg van de behoefte om niemand pijn te doen, het gezin bij elkaar te houden of stabiel te lijken in relaties.  De geboortedag van Paula Broadwell is 9 november 1972. David Petraeus werd op 7 november 1952 geboren.

Hier vind je meer voorbeelden uit de wereld van de politiek, royalty, kunst en een paar voorbeelden van verbintenissen tussen interessante mensen. Je vindt hun horoscopen desgewenst bij Astrodatabank.

Lees ook eens het artikel over Saturnus en het einde van relaties (met als bijlage het artikel ‘Saturnus rondt af’)


LIZ TAYLOR EN SATURNUS

Elisabeth Taylor trouwde herhaaldelijk en soms met dezelfde: Richard Burton. Waarom steeds Burton? Saturnus is in de horoscoop van allebei prominent. Hun prominente Saturnus verbindt een persoonlijk punt in de horoscoop van de ander. Bij alle spanning en sensatie kwam de neiging om voor de zekerheid van de oude partner te kiezen steeds weer naar voren. In de liefde wijst Uranus op de kans op een zogenaamde ‘knipperlichtrelatie’. Dat zie je hier goed naar voren komen.

Zij heeft een prominente (‘roepende’ = ongeaspecteerde) Saturnus voor het zoeken van status en zekerheid op elk mogelijk niveau. Hij heeft Zon conjunct Saturnus in Steenbok (een combinatie voor behoudendheid). Saturnus rijst voor zijn Zon uit en is daarom extra belangrijk. 

De impulsen van Liz om steeds weer te trouwen worden verklaard door Venus conjunct Uranus in Ram. Die Venus-Uranus conjunctie van Liz Tayler staat inconjunct de Zon-Saturnus samenstand van Burton. Zo kwam hij steeds terug bij zijn oude (Steenbok-Saturnus) liefde (Venus). 

PRESIDENTEN, RELATIES EN SATURNUS

  • President Sarkozy trouwde zangeres Carla Bruni. Zijn Saturnus is conjunct haar Venus en driehoek haar Ascendant. Mag ik dit zien als: ze zijn samen om haar schoonheid en zijn status? Het bracht hen in elk geval samen. Overigens: Bruni heeft Zon vierkant Saturnus (heerser van het zevende huis). Saturnus driehoek de lijn Ascendant/Descendant lijkt mensen sterk te binden.
  • De Saturnus van Bill Clinton staat exact vierkant de Zon van Hillary. Hillary heeft Venus vierkant Saturnus. Ondanks alle problemen zijn ze nog bij elkaar, officieel. Maar Bill Clinton ging wel vreeemd.
  • Barack Obama’s Saturnus is inconjunct Michelle’s Zon. De driehoek van haar Jupiter met zijn Zon is nauwer, maar…in de compositie horsocoop staat de Zon vierkant Saturnus. Het stel heeft met de Clintons gemeen dat hij president is en haar status daar nauw mee verband houdt, met alle voor-en nadelen van dien. Je kunt niet zomaar scheiden van de president. En als hij valt, val je mee. Hoe lang het huwelijk van de Obama’s zal duren weet ik niet. Maar Saturnus kan het lang volhouden.

Meer over Obama…bij Astropost onder het label ‘Obama’

  • De Kennedy’s (John en Jacqueline) hadden een Saturnus-verband. Haar Saturnus is biquintiel zijn Mars. Zijn Saturnus is vierkant haar Maan. In de compositie horoscoop staan Zon en Maan vierkant Saturnus. Hun huwelijk eindigde met zijn dood, maar in feite was hij haar al lang ontrouw.

VORSTELIJKE VOORBEELDEN VAN SATURNUS

  • We weten allemaal van het huwelijk van Koningin Juliana en prins Bernhard en zijn buitenechtelijke affaires. Zijn Saturnus staat vierkant haar MC, haar Saturnus is conjunct zijn Mars. Toen ze niet bleek te kunnen scheiden zonder te moeten aftreden, nam ze haar intrek in een andere slaapkamer, maar ze bleven officieel getrouwd. Bernhard heeft Venus vierkant Saturnus. Ook hij had zijn redenen om getrouwd te blijven.
  • Koningin Sophie van Spanje wordt nogal eens geprezen om het feit dat ze stilzwijgend de affaires van haar man Juan Carlos accepteert. Zijn Saturnus maakt een vierkant met haar Zon. Sophie heeft Venus driehoek Saturnus. Juan Carlos heeft Venus in Steenbok. Dit jaar wilden ze een huwelijksjubileum vieren, maar dat ging niet door toen hij zijn been brak op een tripje in Afrika met… zijn minnares. Sophia kon toen niet meer de schijn ophouden.
  • De Saturnus van Prins Charles maakt een inconjunct met de Jupiter (heer 1) in de horoscoop van Prinses Diana. Zijn status stond in verband met haar ontwikkeling, maar buiten alle proportie. Het inconjunct wijst op disbalans en mogelijk verlies. Ze zijn wel gescheiden, maar bleven natuurlijk de ouders van de kroonprins. De relatie eindigde definitief met haar overlijden. Inconjuncten wijzen vaak op een verlies. NB: de Zon staat sextiel Saturnus in hun compositie horoscoop.
  • Het huwelijk van prinses Irene en Carlos eindigde in scheiding. Zijn Saturnus inconjunct haar Zon is een teken aan de wand.

SATURNUS: EVERLASTING…LOVE?

Horoscopen horen bij individuele personen en hun specifieke situaties. Mensen ontdekken hun eigen manier om uitdrukking te geven aan astrologische symbolen. Saturnus is het symbool van duurzaamheid. Maar soms duren daardoor vervelende relaties ook extra lang.

Betekent dat dat je Saturnale relaties moet mijden? Ook als Saturnus volgens je horoscoop belangrijk voor je relaties is? Ik denk dat dat moeilijk zou worden. Je voelt je aangetrokken tot het meer serieuze, het zekere, het langdurige en niet tot de one-night-stand als Saturnus belangrijk is voor relaties in je horoscoop. Er is een goede en een kwade kant aan die invloed van Saturnus. De goede kant is dat je weet wat je hebt (en wat niet…:)

Wanneer heeft Saturnus een belangrijke plek in je horoscoop? Als Saturnus geen aspecten als driehoeken, sextielen, samenstanden, vierkanten of opposities maakt, bijvoorbeeld. Of als Saturnus op de hoeken van de horoscoop (op de horizon of de meridiaan) staat. Saturnus is verder belangrijk als hij vlak voor de Zon uit rijst. En wanneer Saturnus de hoogst of laagst geplaatste planeet is. Over het effect van prominente planeten schreef ik eerder in het boekje Astro I.D. (nu uitverkocht). Je vindt meer over prominente planeten in astrologie/leren/duiding.

Tip:  lees het bericht op Astropost over Sun Saturn synastry (vertaalknop links boven) van juli 2013: http://astropost.blogspot.nl/2013/07/sun-saturn-synastry-and-inconjunct.html

Reacties gesloten