Sterrenbeeld Steenbok

Advertenties

TEKEN CAPRICORNUS OF STEENBOK

Welkom bij het sterrenbeeld Steenbok (Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC in het teken Steenbok). Klik hier voor de andere sterrenbeelden.

STERRENBEELD STEENBOK, ZON IN STEENBOK

Je wordt een Steenbok genoemd als je bent geboren met de zon in het astrologisch teken Steenbok. De periode van het sterrenbeeld Steenbok valt elk jaar iets anders. Voorbeelden zijn de jaren 2012 en 2006. In 2012 ben je een Steenbok als je bent geboren NA 21 december om 12:13 MET en VOOR 19 januari 2013 om 22:52uur. In 2006 was de zon in Steenbok te vinden tussen 22 december 12:03 MET en 20 januari 12:02 MET.

Steenbok of Capricornus is een hoofdteken en een aardeteken. Bij de Steenbok hoort de planeet Saturnus, het symbool van de begrenzing. Dat is omdat Saturnus de laatste planeet is die met het blote oog zichtbaar is. De planeten die verder weg liggen dan Saturnus zijn alleen met hulpmiddelen te zien.

Het teken Steenbok vind je op de cirkel van 360 graden van de dierenriem tussen de graden 270 en 300. Het teken Steenbok wordt gezien als het teken van de harde materialen. In de kunst vind je de Steenbok dan ook in de architectuur en in de beeldhouwkunst en in de gevestigde kunstvormen. Alle hemellichamen en hoeken die in dit teken zijn geplaatst krijgen met Steenbok een formeler tintje. Orde, regelmaat, plichten, verantwoordelijkheden en concentratievermogen; deze woorden horen bij het teken Steenbok.

Steenbok hecht aan etiquette en aan status. Steenbokken zijn gesteld op goede vormen en vormelijkheid. Steenbok is realist en wordt vaak als ernstig en somber gezien.

Als je geboren bent met de Zon in het teken Steenbok dan wil je opklimmen. Je bent ingesteld op orde, regels en hiërarchie. Je weet je kans af te wachten. Je bent geschikt voor een grote organisatie. Of om te werken als ambtenaar. Je bent namelijk ordelijk en werkt volgens de regels van het spel. Je doet het dus goed op plekken waar etiquette en vaste regels een rol van betekenis spelen. Als portier van een deftig hotel bijvoorbeeld. Het sterrenbeeld Steenbok staat voor rechtvaardige toepassing van de regels, aan de plichten voldoen en anderen aan hun plicht houden, verantwoording afleggen en anderen in de gaten houden of ‘managen’. Omdat Steenbok zich in alles beperkt is het teken ook economisch. Zeg maar: zuinig.

Als de zon of Saturnus slecht geaspecteerd is wordt de uiterlijke schijn belangrijk. Liever zitten deze mensen in de kou dan dat zij een pronkstuk zullen verkopen. Steenbokken moeten oppassen zich niet al te eenzijdig te ontwikkelen.

Als de Steenbok het moeilijk heeft wordt hij of zij ontevreden, melancholisch en soms pedant. Dan denken zij dat ze te weinig worden gewaardeerd. De depressie hoort ook bij het teken Steenbok en heerser Saturnus. Het skelet, nagels, tanden, huid en haren en de gewrichten vallen onder het teken Steenbok.  Wie de zon in dit teken heeft staan is in ieder geval ambitieus en wil omhoog. Soms letterlijk…

Steenbokken laten zich kennen door:
· Formeel te zijn
· De kleine letter in het contract ook te lezen
· Op zichzelf geconcentreerd te zijn
· Voorzichtigheid
· Hard te werken
· Zich te storen aan mensen die hard praten of lachen
· Zich gezonder te gaan voelen hoe ouder ze worden
· Economisch (dus zuinig) te zijn
· De bokkepruik op te hebben als het fout gaat
· Niet te vergeten en niet te geloven: een apart gevoel voor humor! (Er moet Iets tegenover al die ernst staan, immers:)

Beroemde Steenbokken

In een teken van klimmers verwacht je veel opgeklommen mensen. Dit zijn er een paar: Richard Nixon, Nostradamus, Jeanne d’Arc, Madame de Pompadour, Molière, Diane Keaton, R&B zangeres Mary J. Blige, Elvis Presley, Ingrid Betancourt en Phil Spector. Ook Frans Bauer is een Steenbok.

Terug naar boven

MAAN EN PLANETEN IN STEENBOK

Natuurlijk kun je ook andere hemellichamen in het teken van de Steenbok hebben staan, of de ascendant of het MC. Hieronder in het kort wat dat voor je kan betekenen. De hemellichamen zijn symbolen met een betekenis. Zo is Maan o.a. emotie en gewenning. Bij sommige mannen symboliseert de Maan de moeder van hun kinderen, hun vrouw.

MAAN IN STEENBOK

Met de maan in de Steenbok heb je verantwoordelijkheidsgevoel, plichtsgevoel en het gevoel dat je niet hebt gekregen wat je nodig hebt. Je kunt je gevoelens niet gemakkelijk uiten. De maan staat hier precies tegenover het teken waar zij thuishoort. In het teken Steenbok worden emoties onderdrukt, bewaard voor later en ontkend. Dat geldt ook voor de dagelijkse behoeften. Geen trek en geen zin hebben zijn de tekenen aan de wand als de maan in de Steenbok het moeilijk heeft. Omdat de maan hier in een nog economischer teken staat dan in de Kreeft wordt bezuinigd met als gevolg kwalen die samenhangen met kou of andere ontberingen. Het is een beetje zelfzuchtige combinatie met weinig belangstelling voor anderen. Zoals altijd bij de maan kun je dit aspect van je horoscoop projecteren of uitleven via mensen in je omgeving. Dan ervaar je je moeder als vrij koud en afstandelijk, ontevreden en depressief. Maan in Steenbok met afflicties pronkt volgens Else Parker met andermans veren.

Moeders met Maan in Steenbok vinden het belangrijk dat er geregeld op tijd wordt gegeten en dat er in huis zuinig wordt geleefd. Orde en netheid in de kamers van de kinderen is een hot item voor deze moeders. Ze doen hun plicht en werken hard om het huis schoon te houden. Je ziet ze niet snel knuffelen met de kinderen omdat ze geen tijd overhouden met al die taken en verplichtingen. Het zijn soms overbezorgde moeders. Ze wijzen de kinderen regelmatig op hun verantwoordelijkheden en op de regels in huis.. Zo nu en dan pakken ze wel flink uit ter gelegenheid van een feestje.

Beroemde mensen met Maan in Steenbok zijn: Adolf Hitler, schilder Rubens, presentator Jack Spijkerman, regisseur Fellini, schrijfster Jean Auel en Al Gore, Christina Onassis en Schorpioen Bert Visscher.

MERCURIUS IN STEENBOK

 De planeet van de studie en de handel staat in de Steenbok in het teken van de administratie, de schema’s en de overzichten. Dit zijn de mensen die hun boeken op orde hebben. Ook zijn ze voorzichtig in hun schriftelijke of verbale uitingen. Het zijn logische denkers die zich goed kunnen concentreren. Er kan (vooral bij afflictie) sprake zijn van een gebrek om te communiceren (hardhorend zijn, bijvoorbeeld).

Als je de zon in Steenbok hebt hoef je niet ook Mercurius in Steenbok te hebben. Misschien kom je al sprekend heel anders over dan je eigenlijk bent en heb je Mercurius in Boogschutter of Waterman. Dat maakt je dan vrijer van opvatting of openhartiger dan andere Steenbokken..

Mercurius in Steenbok hebben: presidentskandidaat 2004 John Kerry, prinses Amalia, Ad Melkert, Nixon, Christina Onassis, auteur Robert Wagner

VENUS IN STEENBOK

 Venus staat in Steenbok in het teken van de beperking, de regels en de status. Dit is niet de combinatie voor iemand die hals over kop verliefd wordt. Er wordt rustig de kat uit de boom gekeken. In de liefde is iemand met deze combinatie een beetje ouderwets, trouw, verantwoordelijk en loyaal (en misschien wat saai). Soms voelt men zich met deze combinatie aangetrokken tot iemand die ouder is of tot iemand met een hogere status. Zekerheid speelt een grote rol voor deze liefdespartner.

Als je zon in Steenbok hebt kan Venus in jouw horoscoop in Boogschutter of Waterman staan. Dat maakt je dan in de liefde spontaner of vrijer dan de andere Steenbokken.

Venus in Steenbok vind je bij Ellen van Langen, prinses Amalia, Caroline van Monaco,, Edith Piaf, Mart Smeets en Jean Auel.

MARS IN STEENBOK

 Mars in Steenbok is het symbool voor de harde werker die alles probeert om op te klimmen. De meest saaie baantjes worden aangenomen op weg naar die top. Mogelijk ligt die iets te hoog voor deze klimmer, maar hij of zij houdt deze top wel voor ogen. Kenmerkend voor Mars in Steenbok is de trage of late manier van op gang komen (het ‘locomotiefje’).

Beroemde mensen met Mars in Steenbok zijn: James Dean, Christina Onassis, Woody Allen

JUPITER IN STEENBOK

Jupiter in Steenbok remt de spontaniteit af. Deze mensen kunnen goed optreden als een openbare autoriteit of deskundige op enig – groot of klein – gebied. Deze combinatie vergroot de eerzucht en ambitie.

Beroemde mensen: astroloog Adrian Duncan, Nixon, Beethoven en koningin Paola

SATURNUS IN STEENBOK

Saturnus in Steenbok tref je o.a. aan in de horoscopen van: Koos Postema, Rubens, Koresh en Rembrandt. Het is DE positie voor Saturnus. De combinatie staat voor langzaam maar zeker opklimmen, voor vlijt en volharding.

Terug naar boven

ASCENDANT EN MC IN STEENBOK

ASCENDANT IN STEENBOK

Met de ascendant in het teken Steenbok kun je stijf en vormelijk overkomen, wat je compenseert met ‘geen woorden maar daden’. Je toont een zeker wantrouwen naar buiten toe en bent voorzichtig met wat je zegt. Je schermt jezelf goed af en toont zelden je ware emoties. Dit alles maakt je geknipt voor officiële bezigheden. Je bent je erg bewust van rangen en standen en van decorum. Je voelt je prettig onder oudere mensen of daar waar men niet al te emotioneel doet. Een voordeel van deze ascendant is dat je tot op hoge leeftijd goed geconserveerd blijft. Lees ook ‘Ascendanten beschreven’. Voor nog meer info over jouw ascendant.

Tip: klik voor de combinatie van sterrenbeeld en ascendant!

Ascendant Steenbok hebben: Ad Melkert, prins Bernhard, Máxima (hoewel anderhalve minuut verschil haar in de meer waarschijnlijke ascendant Boogschutter plaatst), Wim Kok, Brigitte Bardot, koningin Paola, koning Boudewijn, Paul Newman en Sean Connery.

MC IN STEENBOK

Jouw levensdoel is klimmen en verantwoordelijkheid dragen. Je zet je daar al jong serieus voor in. Een nadeel van dit MC is dat het je zoveel tijd en energie kost om omhoog te komen dat je eenzaam aan de top eindigt.
Beroemde personen met MC in Steenbok zijn: Beethoven, Patijn, Rockefeller, Billy Graham, Robert Kennedy, Sammy Davis.

Terug naar boven

Reacties gesloten