Sterrenbeeld Waterman

Advertenties

 

TEKEN AQUARIUS of WATERMAN

Welkom bij het sterrenbeeld Waterman (Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC in het teken Waterman of Aquarius). Voor de andere sterrenbeelden klik je hier…

STERRENBEELD (ZON IN) WATERMAN

De zon begint in 2004 op 20 januari om 18:43 in het teken Waterman of Aquarius te lopen en eindigt deze reis op 19 februari om 8:51 uur. Wie in deze periode geboren wordt heeft de Zon in het teken van de Waterman en wordt dan een Waterman genoemd. De periode van astrologische tekens beginnen en eindigen elk jaar op een ander moment, afhankelijk van de positie van de zon. In 2012 ben je een Waterman als je NA 17:11 uur MET op 20 januari bent geboren. De laatste Waterman van 2012 wordt geboren op 19 februari om 7:18:59uur MET.

Het teken Waterman is een luchtteken. Waterman is ook een vast teken.

Luchttekens zijn tekens van communicatie, wind, praten, verbindingen en bewegingen. Luchttekens zijn sociaal. Ze zijn luchtiger, gemakkelijker te benaderen, dan anderen. Andere luchttekens zijn Tweelingen en Weegschaal. Luchttekens hebben met samenwerking en communicatie te maken.

Vaste tekens zijn tekens voor volhouders. Als ze iet willen gaan veranderen, dan zetten ze door, hoe dan ook. Desnoods door maar door te drammen.
Opvallend aan Waterman is de zucht naar veranderingen. Omdat het beter moet, moet het steeds anders. Die drang naar verandering kent vele gradaties. Van verhuizingen tot revolutie, van nieuwe haardracht tot uitvinding.

De Waterman combineert deze kwaliteiten van lucht en vast. Ze kunnen koppig volhouden in een gesprek. Ze zijn soms behoorlijk eigenwijs!. Ze blijven hopen als iedereen het opgeeft. En ze kunnen hun wil doorzetten met een glimlach. Want Waterman blijft zo lang mogelijk redelijk en vriendelijk. Over alles valt immers te praten!

Welk hemellichaam of welke hoek van de horoscoop ook in Waterman staat, altijd geeft dat de kleur van verandering en hoop op een betere toekomst. Maar dan wel zoals zij die zien. Watermannen zijn vaak wereldverbeteraars. Soms in de vorm van het doen van een uitvinding, soms als revolutionair.

Hoe onderscheid je je als Waterman?

Als je geboren bent met de Zon in de Waterman dan wil je onafhankelijk en redelijk zijn en blijven. Die onafhankelijkheid kun je op allerlei manieren demonstreren.
Bijvoorbeeld:
– door opvallend anders te zijn dan de anderen
– door openlijk een andere mening uit te dragen dan de rest
– door je anders te kleden
– door in opstand te komen tegen elke vorm van vrijheidsberoving of druk
– door je gevoelens niet te laten blijken (bij voorkeur)
– door waar te nemen (horen, zien en glimlachen; zwijgen kun je net niet)

Beroemde Watermannen en Watervrouwen: Nicolas Sarkozy, Oprah Winfrey, koningin Beatrix, Ans Markus, prinses Caroline van Monaco en Hella Haasse. Ook Mozart was een Waterman, net als Thomas Edison. Ook Watermannen: Pim Fortuyn en zijn opponent, Ad Melkert.

Aan deze opsomming zie je dat Watermannen onderling verschillen. Wat hen bindt is de neiging stevig in te zetten voor een in hun opinie betere wereld.

Ga verder voor de Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Ascendant en MC in Waterman…

Terug naar boven

MAAN EN PLANETEN IN WATERMAN

MAAN IN WATERMAN

Je bent een onafhankelijke ziel, de vrijbuiter van de familie. Het is moeilijk voor jou als de familie eist dat er elke verjaardag een dagdeel samen moet worden doorgebracht. Liever kom je onverwacht wel (of niet). De rol die je in de maatschappij moet spelen past je niet één-twee-drie. Men ziet je als opstandig, geëmancipeerd of modern. Je kent veel mensen, maar hebt wel de behoefte vrij te blijven van verplichtingen en wordt niet snel intiem. Dat maakt je populair in vriendengroepen, partijen en verenigingen, als je tenminste geen remmende factoren in je horoscoop hebt.

Je kunt goed met allerlei verschillende mensen omgaan, zowel met mannen als vrouwen, met armen als rijken, met vreemdelingen en met mensen die anderen een beetje vreemd zouden vinden. Je reageert op bijna elke situatie met redelijkheid en afstandelijkheid. Als iemand met Maan in de Waterman ergens geen behoefte aan heeft is het aan emotionele toestanden, vooral niet van anderen. Aan de andere kant: als het om principekwesties gaat, over individuele vrijheid of gemeenschapszin of om mensenrechtenkwesties, dan ben je heel gedreven. Zorgen voor de mensen waar je niet intiem mee bent gaat je beter af dan zorgen voor een familielid omdat het nu eenmaal zo hoort. Zo ben je bij uitstek geschikt voor sociaal werk in dienst van de overheid (goed doen, maar niet al te persoonlijk worden).

Ook in het huishouden experimenteer je graag en verander je vaak de inrichting.

Voorbeelden: Prinses Diana, Ad Melkert en Cat Stevens.

MERCURIUS IN WATERMAN 

NB Al heb je de Zon in het teken Waterman, daarom hoeft Mercurius daar niet ook in te staan. Is dat wel het geval dan is de kans groot dat je niet erg objectief bent. Dat is het geval als Zon en Mercurius dicht bij elkaar staan. Je bent dan niet snel van je mening af te brengen en meer of minder bevooroordeeld. Wat niet wil zeggen dat je niet geheel onverwacht een heel andere opinie of theorie gaat aanhangen. Je bent Waterman of niet, immers! Maar jij blijft degene die het bepaalt en je denkt op je eigen manier.

Heb je Mercurius in Steenbok dan ben je een ordelijk denker. Administratie doen is jou dan wel toevertrouwd!

Met Mercurius in Vissen ben je een dromer en soms word je geïnspireerd om mooie verhalen te kunnen vertellen.

Met Mercurius in de Waterman heb je een vrije geest en een vernieuwende mentaliteit. Je leert waarschijnlijk het best met de nieuwste methoden van onderwijs. De computer is jou op het lijf geschreven. Of misschien interesseer je je voor bijzondere cursussen, bijvoorbeeld in heel erg vreemde talen?

John MacEnroe heeft Mercurius in Waterman, Pier Paolo Pasolini (de regisseur) ook.

VENUS IN WATERMAN 

Niet iedere Waterman heeft ook de planeet van de liefde in dit teken. Veel Watermannen hebben Venus in de Steenbok of in het teken Vissen geplaatst staan. Als dat bij jou ook het geval is ben je in de liefde formeler (Steenbok) of romantischer (Vissen) dan de Waterman met Venus in Waterman.

Het symbool voor de vrije liefde? Meestal pakt het niet zo extreem uit. Veel zangers en musici hebben deze stand van Venus. Vaak geeft het kunstzinnigheid op een of ander vlak. En als liefhebber van kunst houd je van modern, apart en abstract.Je vindt vriendschap in de liefde het belangrijkst. Vrouwen met deze stand zullen geëmancipeerd zijn. Mannen met Venus in Waterman kijken naar een dergelijke vrouw uit.

Venus geeft ook aan wat je leuk vindt. Als Venus in de Waterman staat vind je autorijden en auto’s in het algemeen leuk, maar ook websites ontwerpen. Als er maar steeds iets nieuws en anders met je liefhebberij te doen valt!

Lenny Kuhr heeft Venus in Waterman. Ton Sijbrands (wereldkampioen dammen) heeft het ook!

MARS IN WATERMAN

Symbool voor de vrije sex? Zo kán deze positie zich uiten maar vaak is het gewoon een het symbool voor een technisch vernieuwer, een autofreak of een man of vrouw die vriendschap met mannen zoekt. In ieder geval ga je opgewekt aan de slag in een groep of team. Voorbeeld: Enzo Ferrari, Leonardo da Vinci. Bekend Nederlander met Mars in Waterman: Robert Jensen.

JUPITER IN WATERMAN 

Met deze positie geloof je in de vooruitgang en de democratie. Het is de positie voor iemand die veel aan zijn vrienden of vriendinnen te danken heeft en gesteld is op een grote vriendenkring. Robert Jensen is een voorbeeld van Jupiter in Waterman.

SATURNUS IN WATERMAN 

Dit is de positie van de solide en solidaire vriend en burger. Het is iemand die de druk voelt van sociale verplichtingen.

Joost Zwagerman, Paul de Leeuw, Goedele Liekens en Tatjana Simic hebben deze positie.

Terug naar boven

ASCENDANT EN MC IN WATERMAN

ASCENDANT IN WATERMAN 

Je komt met deze ascendant heel modern en onafhankelijk over. Er is iets bijzonders aan je uiterlijk (fysiek of je kleedt je bijzonder). Je zal in het algemeen vriendelijk maar afstandelijk optreden. Men ziet jou niet snel huilen in het openbaar.

Tip: kijk eens bij de combinaties van sterrenbeeld en ascendant!

Bjorn Borg heeft de ascendant in Waterman. Zo ook Roseanne Barr.

MC IN WATERMAN 

 Jij hebt aspiraties! Je wilt vooruitkomen in het leven en een onafhankelijke positie innemen. Eén van je ouders inspireerde je misschien in je loopbaan, maar dan vaak omdat je het heel anders wilt doen dan die ouder. Je doel is uiteindelijk de vrijheid en je zult er veel voor doen om dat te bereiken.

Christina Onassis (de erfdochter van het rederijconcern) had het MC in Waterman. Zo ook Bruce Springsteen, Kurt Cobain en Niki Lauda.

Terug naar boven

Reacties gesloten