Horoscoop Mellie Uyldert

Advertenties

Over Mellie Uyldert’s horoscoop, bij haar overlijden

Op 10 mei 2009 is Mellie Uyldert (geboren op 31 mei 1908)) overleden. Zij was o.a. bekend als astrologe en was omstreden om haar opvattingen. Ik schreef toen over haar op Astrodomein en heb een nieuwere versie gemaakt voor Astromarkt, met een hopelijk duidelijker horoscooptekening.

(Zie ook Astro.com: http://www.astro.com/astro-databank/Uyldert,_Mellie )

DOOD

Met Jupiter driehoek haar Ascendant en Uranus (heer van het IC) inconjunct Ascendant – de combinatie van ‘opluchting’ – is Mellie Uyldert overleden.
Er was ook een transit van Mars inconjunct de progressieve Zon en transit Saturnus was al daarvoor over haar Zon gegaan. Op een leeftijd van 100 jaar is Saturnus extra zwaar. Vorig jaar brak ze haar heup met transit Saturnus inconjunct Saturnus (de nadelen en bezwaren van de leeftijd).

Met de dood van Mellie Uyldert verdwijnt er een markant en omstreden figuur uit Nederland.

GEBOORTEHOROSCOOP

Als je de horoscoop van Mellie Uyldert leest met de methode die ik beschrijf op deze pagina dan komt het volgende naar voren:

1. Astro ID: dat zij in de eerste plaats conservatief is (Saturnus rijst voor de zon) en bovenal iemand die raad en advies wil geven (Jupiter op MC)

2.  een sociaal type (bezetting van de lucht- en watertekens) voor wie communiceren het motto is (Zon/Maan in Tweelingen, Zon en Maan in Tweelingen, Zon/Maan 67.5 graad aspect met Mercurius: in hart en ziel de boodschapper

Hier vind je een uitgebreider lezing van de horoscooptekening voor dat moment.

– PUBLICEREN (NEGENDE HUIS)
Als je haar horoscoop ziet valt meteen het cluster in Kreeft en Tweelingen in het negende huis van overtuigen en publiceren op. Daar bevinden zich Maan, Maansknop, Mercurius, Venus, Neptunus en Pluto. (Zou het grote aantal plaatsingen in dat huis wijzen op het grote aantal publicaties van haar hand?)

Saturnus is oriëntaal en Uranus staat onderin de horoscoop, als eerste contact (zie Astro I.D. voor het vinden van en verklaren van prominente plaatsingen) recht tegenover Venus (eveneens cruciaal en aan top). Mercurius is in oppositie met Uranus (via overdracht van licht door Mars, Saturnus en Neptunus). In feite kun je het gehele stellium in het negende huis beschouwen als in oppositie met Uranus in het derde huis. Dat maakt al haar publicaties omstreden. Er was vaak ophef over haar en haar boeken. Er staan ook kwestieuze (rassen-)theorieën in. Maar het boek met de verklaring van aspectverbanden van Mellie Uyldert is aan de andere kant nog steeds een boek dat staat. Mellie Uyldert schreef over sprookjes, kruiden, stenen en ze schreef gedichten.

Mellie Uyldert is een gecombineerde Water-Lucht-persoonlijkheid (een sociaal type) en heeft de Zon sextiel Jupiter en Saturnus voor een leven van ups and dows. Zon, Maan en Ascendant staan in luchttekens. Dat is bevorderlijk voor de lengte van het leven.

– VRIJGEZEL
Venus staat oppositie Uranus en Mars staat vierkant Saturnus. Dat zijn al twee van de vier mogelijke aanwijzingen voor meer dan éen of geen huwelijken. (Lees het artikel over het huwelijk op Astromarkt er op na).

– BEROEP
Kreeft staat op het MC (het bewaren van herinneringen of het verzorgen en opvoeden) en via Mercurius (communiceren) komen we bij de Void of Course Maan in Tweelingen terug als einddispositor van het MC. Haar levensdoel is het doorgeven (Mercurius) van herinneringen (Kreeft, Maan). Volksverhalen en ideeën uit overgrootmoeders tijd (Saturnus voorop) horen hier ook bij.

Haar publicaties (en dan vooral de voorwoorden met rare rassentheorieën) zijn zeker niet onomstreden en dat zie je aan de oppositie met Uranus in het derde huis. Van tijd tot tijd was er ophef over haar boeken, maar Mellie Uyldert is nooit oficieel beschuldigd of aangeklaagd. Overigens hebben veel astrologen een Mercurius-Uranus aspect voor excentrieke ideeën:). Omdat deze site over astrologie gaat was ik het meest benieuwd naar die kant van haar oeuvre en de aanwijzingen ervoor in de horoscoop. Daarover vond ik het volgende.

UYLDERT EN ASTROLOGIE

De Zon sextiel Jupiter en biquintiel Uranus; de combinatie Zon-Jupiter-Uranus is zeer vaak aanwezig bij astrologen (zie ook de links onderaan). Het midpunt Jupiter/Uranus is verbonden met Mars en Maansknoop middels een 112.5 graden verband. Uranus en Jupiter flankeren de rij lichten en planeten. Ze staan aan het begin en eind van de reeks.

Voor de ‘paranormale’ wereld tekenen de midpuntcombinaties van Zon en MC met Neptunus/Pluto. Chiron is verbonden met het MC door een inconjunct.

QUINDECILEES
Quindecilees (aspecten van 165 graden) geven een soort van obsessief verband aan. Het 165-graden aspect Mercurius-Uranus valt binnen de 1,5 graad orb. Mercurius-Uranus is een aspect dat je vaak ziet bij mensen met omstreden opvattingen (zoals astrologen). Ze ging stug door met het publiceren van haar afwijkende opvattingen en nu nog vind je op internet benamingen als ‘racistisch kruidenvrouwtje’.

LINKS

OVER…
Wikipedia vertelt over Mellie Uyldert o.a. dat ze geloofde in kabouters (en ach wee, ook in astrologie:) en dat ze dacht dat je doof werd van teveel seks. Je leest het hier:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mellie_Uyldert

Een anti-racisme website citeert de meest spraakmakende uitingen van Mellie Uyldert over andere rassen, homosexuelen, feministen, en andere haar onwelgevallige zaken: http://www.doorbraak.eu/gebladerte/10931f58.htm 

Over Jupiter en Uranus (de helicopter view): http://www.astromarkt.net/jupiter-uranus-aspect-en-midpunt.html

Reacties gesloten