Horoscoop Paus Franciscus

Advertenties

ASTROLOGIE EN DE NIEUWE PAUS

Toen de nieuwe paus gekozen was, schreef ik snel over zijn horoscoop in een column . De tekening hieronder is de horoscoop van paus Franciscus de Eerste, voorheen kardinaal Bergoglio uit Argentinie, het geboorteland van Maxima Zorreguieta met transits en progressies van de dag van zijn benoeming.

KORTE ANALYSE HOROSCOOP PAUS FRANCISCO

De horoscoop toont leiderschap (de Zon is niet geaspecteerd, roepend!: dat is een teken van aandacht trekken, de ster, centraal staan). Dat lijkt me een goed gegeven voor de leider van de RK kerk. Verder zie je Mars voor de zon uit voor de activist, de actieveling, en de mannelijke eigenschappen die erbij horen. Hij is een Boogschutter met Maan in Waterman en heeft Jupiter (planeet die bij Boogschutter hoort) driehoek Uranus (planeet die bij Waterman hoort). Op deze site zie je bij het artikel over Jupiter-Uranus dat deze combinatie staat voor de ‘helicopter view’ en de vooruitziende blik. Het lijkt geen slechte keuze, maar we weten de geboortetijd en de hoekposities nog niet:). Hier is de horoscoop:

 

MEER OVER DE HOROSCOOP VAN DE PAUS

Intussen is de geboortetijd van Paus Franciscus bekend. Nu het een jaar geleden is dat hij tot Paus werd verkozen schreef ik op Astropost over zijn Mars en Mercurius. Een deel van de tekst heb ik vrij vertaald.

De Mars is in de horoscoop van de Paus op meer dan 1 manier belangrijk.

1. Mars rijst voor de zon uit;

2. Mars maakt geen majeure aspecten binnen teken of 5 graden orb;

3. Mars maakt een vierkant met het midpunt Zon/Maan.

Met zo’n belangrijke Mars had je een sportman kunnen verwachten, maar al is hij wel een fan van San Lorenzo de Almagro, hij is in de eerste plaats een Jezuit. Mars staat in de 20ste graad van Weegschaal. Het Sabian symbol spreekt over een tevreden Rabbi omringd met boeken; Janduz heeft het over een lezende monnik in een kloostergang, op weg naar een altaar met wierook.

De paus is erg populair en heeft in de horoscoop Jupiter mee. Er komen moeilijke aspecten (transits en progressies) aan, maar de eerste jaren is er altijd een gunstige positie van Jupiter bij. Dat helpt hem.

Dat hij kunstig weet om te gaan met het vinden van een balans tussen strikte regels en heersers en zonder de status quo aan te tasten of erbij te horen gedoogd worden, is een van zijn gaven. Misschien zie je dat terug in Maan conjunct Venus in Waterman in het 7de huis (vrij vertaald: behoefte aan vrede bewaren in de gemeenschap). Maar tegelijk heeft hij Jupiter quintiel Saturnus en klimt hij creatief en geduldig omhoog. Toen hij toetrad tot de orde van de Jezuiten stond in de progressieve horoscoop Venus inconjunct Ascendant (hij gaf de liefde op) en transit Saturnus conjunct de Zon (einde van een periode).

OUT OF BOUNDS

Ik heb beloofd dit jaar 2014 extra aandacht te geven aan de ‘out of bounds’ planeet. In zijn horoscoop is dat Mercurius in de 12de graad van Steenbok (‘Wonderen van de natuur op wetenschappelijke wijze geschilderd’). Het is een graad voor kosmografie (en honden trainen:). Ik vind deze wat bovenaardse en door ‘out of bounds’ wat ongrijpbare graad wel passen bij zijn opvattingen.

LINKS

http://astrologycritics.com/sabian-symbols-in-astrology.html/7

http://www.astromarkt.net/pausen-en-horoscoop/

Zelfde dag geboren als de paus:

1. Klaus Kinkel http://en.wikipedia.org/wiki/Klaus_Kinkel

2. Frank Martinus http://nl.wikipedia.org/wiki/Frank_Martinus_Arion

Wat ze in ieder geval met de paus gemeen hebben is de betekenis van de graad van Mars en Mercurius en de posities in de tekens. Ascendant, MC, Zon/Maan midpunt en aspecten hiermee zijn echter anders.

(C) Astromarkt 2015

Reacties gesloten