Horoscoop Prins Friso

Advertenties

Horoscopen rond de dood van Prins Friso

Dit is de geboortehoroscoop van wijlen prins Johan Friso:

In de kranten vind je nu beschrijvingen van de prins die overeenstemmen met het Astro ID van de geboortehoroscoop. Voor de Zon uit rijst Uranus, de planeet van de onafhankelijkheid. Op de horizon zie je Mercurius en Saturnus, de combinatie van wetenschap en de bedachtzame spreker. Saturnus oppositie Ascendant maakt ook ‘ stijfjes’ (als eerste indruk), terwijl Mercurius op de Ascendant contactueel en belangstellend zijn aangeeft.

Het ongeval gebeurde met transit Uranus opposite de Zon en inconjunct Mars. Combinaties met Mars-Uranus komen veel voor bij ongevallen.

Zijn sterfdag was 12 augustus 2013.  Opvallend in de horoscoop: Jupiter. Transit Jupiter (de planeet van de hulpverlener, de begeleiding en de reis – heengaan-) staat in het progressieve 8ste huis. Transit Jupiter maakt een exacte driehoek met de geboortemaan. Dat is een gunstig aspect voor de meesten van ons en geeft een geluksgevoel aan. Op Astropost in ‘Jupiter when you die’ vind je een link naar meer sterfgevallen waarbij Jupiter prominent aanwezig was in de horoscoop en een eind aan lijden kwam. Zie http://astropost.blogspot.nl/2013/08/jupiter-when-you-die.html

 

In 2013 gaf de solaar van Prinses Mabel aanwijzingen voor een mogelijk verlies. De verjaardagshoroscoop had Neptunus op de Ascendant en Pholus op het MC. Heer 1 (Neptunus) inconjunct heer 7 (Mercurius). Inconjuncten wijzen vaak op een verlies. De as 1-7 is de huwelijks. Verder: progressieve Mars is inconjunct de Maan. Progressieve Maan is samen met P Ceres vierkant de Zon. En er zijn nog meer aanwijzingen voor een belangrijk moment in haar leven…

Hier zie je de genoemde solaar met Neptunus op de Ascendant inconjunct heer 7.

3. Solaar Beatrix 2013

De solaar (verjaardagshoroscoop) van Prinses Beatrix stond sterk in het teken van Saturnus (einde) met betrokkenheid van het 5de huis (het huis van het vorstelijke teken Leeuw en van de kinderen).

In de geboortehoroscoop van Prinses Beatrix staat Mars samen met Saturnus. In de progressieve horoscoop zie je op 12 augustus Mars half vierkant Saturnus. Dat er overeenkomst is tussen progressie en radix geeft meer gewicht aan de progressie. Mars-Saturnus is een keiharde aspect combinatie. Vaak gaat dit aspect samen met energiegebrek of een overlijden.

Verder zie je transit Pluto bij het MC. Pluto is heer 8 (crisis) in 5 (het huis van de kinderen). Met Pluto op het MC laat je zien wat je waard bent en hoe sterk je bent. Dat betekent dan wel dat er uitdagingen zijn en stress.

PS

Gebeurtenissen als deze doen je altijd terugdenken aan persoonlijke gebeurtenissen. Toen mijn zus overleed had mijn moeder in de solaar Saturnus (solaar heer 5) vierkant solaar Ascendant en (net als Beatrix) de Maan in Schorpioen in de solaar. Op het overlijden van familie heb je zelf geen enkele invloed. Het samengaan van zulke posities in de solaar en heftige transits met de geboortehoroscoop of progressieve horoscoop bij trieste gebeurtenissen met verwanten kan ik niet verklaren. Zo stond transit Saturnus exact anderhalf vierkant mijn progressieve MC toen mijn zus overleed maar ook transit Venus op mijn MC. Het was dan ook een mooi en vredig afscheid. Jupiter en Venus geven vaak steun, troost en ‘er vrede mee hebben’ aan in moeilijke tijden, bij wijze van verzachtende omstandigheden.

NB Horoscopen gaan samen met situaties en niet andersom. Als je een horoscoop wilt lezen, moet je de omstandigheden meewegen. Als jij dezelfde aspecten in solaar of progressie hebt als hierboven genoemd, dan wil dat niet zeggen dat je dezelfde situatie kunt verwachten! Bovendien zijn er voor moeilijke situaties altijd meer dan twee zware aanwijzingen in de horoscoop te vinden. Word je toch angstig van het bestuderen van je eigen horoscoop, stop er dan mee!

Reacties gesloten