Mercurius in de astrologie

Advertenties

Welkom voor meer informatie over de betekenis van Mercurius als symbool in de horoscoop.

Mercurius is de planeet van communiceren, transport en beweging. Mercurius is ook de planeet van de informatie. Hier is wat informatie over de manier waarop Mercurius, soms, uitwerkt:

1. Boodschappendienst Mercurius

Op 6 januari 2007 kwam Stanislav Wielgus in het nieuws, de aartsbisschop van de Poolse hoofdstad Warschau. Hij is geboren op 23 april 1939 met de Zon in Stier en de Maan in Tweelingen. Saturnus was orientaal en ongeaspecteerd en ook Mercurius had geen aspecten. Dat toont aan dat hij in de eerste plaats conservatief en voorzichtig, zo niet bang, was. En het wijst op het belang van communiceren en boodschappen doorgeven (Tweelingen en Mercurius!). Dat is dan ook wat hij deed. Hij was een spion voor de communisten en werd daarvoor beloond.

2. Verhaaltjes vertellen met Mercurius

Op 20 december 2006 was David Irving in het nieuws. Irving ontkende de Holocaust en is onlangs vrijgelaten uit de gevangenis. Op 20 februari 2006 kreeg hij 3 jaar, hoewel hij alsnog had gezegd dat hij nu geloofde dat miljoenen joden door de Nazi’s zijn omgebracht. Te laat, dus. Hij is geboren op 24 maart 1938 met Zon, Venus, Mercurius en Saturnus in Ram, viekrkant de Maan. Mars staat samen met Uranus voor het rebelleren. Mercurius staat inconjunct Neptunus: fantasie en/of blind zijn voor de feiten, fraude.

3. Mercurius: schrijfwerk en mentale ziekten

Maarten Biesheuvel is schrijver. Hij zal de P.C. Hooft prijs (60.000 euro)ontvangen voor zijn oeuvre. Hij heeft geleden aan ernstige depressies gedurende zijn gehele leven en veel tijd doorgebracht in psychiatrische ziekenhuizen. Mercurius staat conjunct Uranus en Nul Ram met Zon/Saturnus, Zon/Pluto en Zon/Mars. Zo werden zowel zijn mentale staat als zijn communicatieve vaardigheden geprononceerd naar voren gebracht.

4. Communicatie (of miscommunicatie) met Mercurius

a.

2 November 2006: John Kerry maakte een foute grap over Amerikaanse soldaten in Irak. Deze valse noot is niet verrassend. Hij heeft namelijk Mercurius vierkant Neptunus orientaal, wat het gemakkelijk maakt om de verkeerde dingen te zeggen. Ook heeft hij Mars in Tweelingen, retrograde. Asl deze posities slecht worden geaspecteerd is er de neiging tot brutaliteit en grofheden. Hij deelt deze positie van Mars in Tweelingen overigens met Tony Blair en Arnold Schwarzenegger.

b.

De spreekvaardigheid van Barack Obama was zijn gereedschap op weg naar het presidentschap. In de horoscoop van Obama is Mercurius, het symbool van communicatie, prominent geplaatst en in verband met Jupiter.

– Zijn Mercurius staat semi half vierkant (22.5 graden) van het belangrijke midpunt Zon/Maan. Dat betekent dat hij in hart en ziel een boodschapper (schrijver of spreker) is. Mercurius staat ook 157.5 graad van het midpunt Ascendant/MC. Dat wijst erop dat communicatieve vaardigheden van cruciaal belang zijn. Tenslotte maakt Mercurius een driehoek met het MC. Dat spiegelt het belang van communiceren voor de loopbaan.

– Jupiter is het symbool van overtuiging en overtuigen. Jupiter staat recht tegenover Mercuruis en is betrokken bij dezelfde midpuntcombinaties als Mercurius. Jupiter is 157.5 graden van Zon/Maan en 22.5 graad van ASC/MC. Jupiter maakt een sextiel met de Midhemel.

– Mercurius hoort bij het astrologisch teken Tweelingen. Tweelingen is het teken van de communicatie. De Maan geeft gehoeften en gewoonten aan, maar ook trainingen. Barack Obama’s Maan staat in Tweelingen, sextiel Mercurius en driehoek Jupiter. De combinatie van Maan, Mercurius en Jupiter wijst op alweer of communicatieve vaardigheid.

Het is duidelijk: communicatie is belangrijk in deze horoscoop. De progressieve horoscoop van Obama vertelt meer over zijn huidige positie als regeringsleider. Op Astropost lees je meer over zijn horoscoop

5. Transport en Mercurius

Op 11 oktober 2006 crashte het vliegtuig van NY pitcher Cory Lidle (22-3-1972 Hollywood). Het was juist een jaar vol successen geweest (progressieve Zon driehoek Jupiter) en hij reisde veel. Tegelijkertijd stond de Zon biquintiel Pluto: een echte succescombinatie. Maar transit Neptunus half vierkant Zon maakt zwak en verward. In zijn geboortehoroscoop zien we o.a.: Mercurius (transport), Saturnus (voor een fout of mankement) en Uranus voor een ongeval en voor het vliegtuig (een motorisch voertuig). De duiding van de combinatie van Mercury oppositie Uranus en half vierkant Saturnus: een geblokkeerd avant garde (gemotoriseerd) transport, vrijheidsbeperking bij een transport en bij het communiceren.

Communiceren, transporteren…Dat vogels horen bij het symbool Mercurius is niet zo vreemd. Zelfs Twitter twittert met een vogeltje als symbool. Wil je weten wat Astromarkt twittert, kijk dan op www.twitter.com/astromarkt.

6. Mercurius en leugens

Het duurt langer om een leugen te vertellen dan de tijd die nodig is om de waarheid te spreken. Althans, dat is wat Brits onderzoek uitwees. Zie delink. Omdat Mercurius het symbool is van boodschappen, informatie en communicatie en Saturnus het symbool is van tijd en tijdsduur, ben ik begonnen met nadenken over het effect van Mercurius-Saturnus aspecten en midpuntcombinaties en van daaruit over alle combinaties met Mercurius. Zie bij Aspecten en orbs/Mercurius aspecten of klik hier…

Reacties gesloten