Mannen met veel vrouwen

Advertenties

 

Venus, Mars, Mick Jagger en Dominique Strauss Kahn

Deze column verscheen in juli 2012. Hij springt een beetje van de hak op de tak. Het begint met Venus.

Normaal gesproken denk je bij Venus aan schoonheid, vrolijkheid, charme en geluk. Maar dat gaat niet op als er een inconjunct bij komt en/of als het achtste huis van leven en dood erbij betrokken is. Venus is ook het symbool van vrouwen, maar in de horoscoop van mannen die veel vrouwen hebben veroverd speelt Mars een grotere rol. Het gaat meer om hun rol als man dan om ‘liefde’.

Venus was in juli 2012  onderwerp van studie voor mij. Niet alleen omdat er een inconjunct was tussen Venus en mijn Zon/Maan die hooguit zorgde voor een luxeprobleem. Het ging ook om inconjuncten van Venus vanuit het 8ste huis van leven en dood. Het ging om inconjuncten met de (progressieve of geboorte) ascendant van John Travolta en Sylvester Stallone. Die inconjuncten van transit Venus waren er toen zij een geliefde (hun zoon) verloren. Zij hadden daar uiteraard nog meer aspecten bij. Ik niet. Dat maakt een groot verschil.

Venus kwam ook aan bod in de horoscoop van Mick Jagger.  Op het moment heeft Mick Jagger (zie boven) het transit van Uranus en Pluto in aspect met zijn pogressieve Zon, zijn MC/IC en zijn Maan, terwijl Neptunus inconjunct zijn geboortezon staat. Hij is een hype en staat onder druk van de fans die nog een laatste keer de Rolling Stones willen zien optreden.

VEEL VROUWEN IN JE HOROSCOOP

Dat Mck Jagger talent heeft, dat weten wij. Maar hoe krijgt hij het voor elkaar om nog meer vrouwen te hebben geconsumeerd dan Casanova? En waarom doet hij dat? Het antwoord zit in zoals gewoonlijk niet alleen in de horoscoop. Als Mick Jagger gewoon econoom was geworden zou hij nooit zoveel aandacht van vrouwen hebben gekregen als nu. Als hij in de jaren twintig was gaan zingen, dan was de oogst ook minder groot geweest. De tijd speelt dus een grote rol. Saturnus is het symbool van tijd. Saturnus is in zijn horoscoop erg belangrijk. Dat zegt wat over zijn ambitie-niveau. Maar: terug naar de liefde.

De horoscoop heeft Venus en Neptunus in het vijfde huis van deze ster. En Neptunus ‘roept’ om affaires en romantiek. Omdat Mick Jagger ‘cool’ is (Saturnus rijzend voor de zon en Venus in Maagd vierkant Ascendant) is er altijd wel een vrouw te vinden. De tekens Maagd en Steenbok en Saturnus zijn kennelijk aantrekkelijk voor vrouwen, althans: in de film en in boeken. Romannetjes hebben het ook altijd over zo’n wat afstandelijk koele grootgrondbezitter. Kennelijk een type om voor te vallen. En vallen, dat is dan weer heel erg Saturnus, in de astrologie.  Al kunnen vrouwen op ruigere types vallen. Types met veel in hun Mars… Mick Jagger heeft Zon/Maan in verband met Mars. Dat motiveert om in actie te komen, te produceren en te reproduceren. Dominique Strauss Kahn heeft Mars voor de zon uit lopen. Of loopt DSK nu achter zijn Mars aan? Het is maar hoe je het bekijkt. Hier zie je de horoscoop van DSK (transits en progressies zijn van vorig jaar!).

Op www.twitter.com/astromarkt of www.twitter.com/astropost vind je steeds bericht als er nieuwe blogs of columns zijn.

Reacties gesloten