Tijdtweelingen

Advertenties

 

TIJD TWEELINGEN MET GELIJKE BELEVENISSEN: ZELDZAAM

Jaren geleden las ik de Nederlandse versie van ‘The Case for Astrology’ van John Anthony West en Jan Gerhard Toonder, getiteld ‘Het astrologisch argument’. In dat boek zie je het verhaal staan van de koning en de staljongen die op dezelfde dag, plaats en uur geboren werden en hetzelfde aantal kinderen hadden plus trouwden op dezelfde dag en overleden kort na elkaar. Leuk verhaal, maar het is niet waar. De koning was George III en de jongen Samuel. George III kreeg liefst 15 kinderen. Het zou heel bijzonder zijn als Samuel hetzelfde aantal kinderen had gekregen. Helaas heette de staljongen van de koning geen Samuel en is het hele verhaal onwaar.

Een paar jaar geleden was er op de Nederlandse televisie een documentaire over twee vrouwen met dezelfde voor-en achternaam, geboren op dezelfde dag. Ze bleken verrassend veel met elkaar gemeen te hebben. Ik heb er destijds over geschreven, maar het verhaal is verloren gegaan. Ook op het internet komt het niet ‘omhoog’. Misschien kan een van mijn lezers mij eraan helpen? Voornaam ‘Maria’? Het was best overtuigend, maar: zeldzaam.

Er worden duizenden mensen geboren op dezelfde dag. Dat ze overwegend op andere dagen en in andere jaren sterven, kun je zien aan een lijst met social security nummers, geboorte- en sterfdata op het internet (link hieronder). Een voorbeeld is de horoscoop van Amy Winehouse. Zij is op dezelfde dag geboren als de veroordeelde pedofiel Robert M. Je leest er verderop over, net als over de tijdtweelingen Henk Krol en Ed Nijpels.

Ik herhaal voortdurend op mijn sites, dat je horoscopen niet los kunt zien (of duiden) van sociale achtergrond, genen, geslacht, tijdperk en cultuur. De toekomstige ontwikkelingen zijn dan bovendien afhankelijk van sociaal-economische situatie, leeftijd en… de onzekerheden van de toekomst. De toekomst is al veranderd terwijl ik dit schrijf:).

Een horoscoop is niet meer of minder dan het astrologisch beeld van een situatie. Astrologische symbolen omvatten een woordenboek aan associaties. Wat ik hier meld over tijdtweelingen betekent:- dat mensen en hun levens uniek zijn- dat er niet zoiets is als een ‘lot’ dat je zou kunnen aflezen uit een horoscoop- dat je niet bang hoeft te zijn als je leest dat er een aantal mensen met jouw geboortedatum recent is overleden.Je sterft waarschijnlijk op een heel andere dag!:)

LINKS

Lees er meer over op Astropost of kijk eens bij deze links:

 • Op http://ssdmf.info/by_birthdate/19400101.html zie je de sterfdata van mensen die ooit een sociale uitkering hadden in de VS en die op 1 januari194 waren geboren. Verander de datum near believen (jaar-maand-dag) en zoek je eigen datum.
 • De horoscoop van George III zie je op Astro.com en Astrology Research net bestudeerde de kwestie
 • De tweelingen Henri en Anton Pieck werden niet lang na elkaar geboren. Hun leven ging een andere kant op in de oorlogsjaren. Link: http://astropost.blogspot.nl/2010/06/twins-re-cumbria-massacre-and- pieck.html (vertaalknop rechts boven)
 • AstroDienst over time twins: http://www.astro.com/faq/fq_fh_twins_e.htm
 • Henk Krol en Ed Nijpels zijn op dezelfde dag geboren. Zoek de verschillen:) http://www.astromarkt.net/krol-nijpels-tijdtweelingen.html
 • AMY WINEHOUSE EN ROBERT M.: ZELFDE DAG GEBOREN EN TOCH ZO ANDERS…

  Op verschillende plaatsen op deze site vermeld ik dat horoscopen (een astrologisch hemelbeeld) niet los gezien kunnen worden van de aardse feiten: je geslacht, genen, afkomst, omstandigheden en situatie. Een horoscoop kan namelijk worden getrokken voor een gebeurtenis, een hond of kat en voor een mens. Dus moet de horoscoop gezien worden in het licht van alle meespelende factoren. Mooie voorbeelden voor het belang van het maken van onderscheid zijn de horoscopen van mensen die op dezelfde dag, plaats en tijd zijn geboren. In ‘Het astrologisch argument’ van Jan Gerhard Toonder en John Anthony West wordt zo’n voorbeeld geciteerd*), maar zonder de bijbehorende horoscoopgegevens.

  Tweelingen zijn eveneens mooie voorbeelden. Op Astrodomein vind je de horoscopen van de tweeling Pieck en een uitgebreid verhaal over hun verschillen (in leven en in horoscoop). Het is een verhaal voor liefhebbers die willen weten hoe de progressieve horoscopen de levensloop aangeven en de astrologische momenten waar de kenmerkende (cruciale) verschillen ontstaan tussen de levens van tweelingen. De tweelingbroer van Anton Pieck, Henri Christiaan Pieck, had ook artistiek talent en werkte als architect, illustrator, schilder en tekenaar. Maar ook een tijdje als spion voor de USSR! Hij was een communist. Hij zat jaren vast in Buchenwald. Dat tekende hem.

  HOROSCOPEN ZONDER TIJD

  Een horoscoop wordt gemaakt op basis van plaats en tijd. Een horoscoop zonder tijd is eigenlijk geen horoscoop. Het is de weergave van de standen op een bepaalde dag (en meestal voor 12 uur ’s middags). Je weet dan de positie van de Maan niet (maar meestal wel het teken van de Maan). Je weet niet of Zon, Maan of planeten op de hoekpunten staan en kunt het midpunt Zon/Maan niet exact weten. Ascendant en MC zijn onbekend. Zo’n kijkje in de sterrentabel heeft zijn beperkingen.

  HOROSCOOP 14 september 1983

  Enfin: kijk toch eens naar deze ‘horoscoop’ zonder tijd. Uit de schaarse astrologische gegevens voor 14 september 1983 kun je afleiden dat het gaat om

  • passie (of een hartstochtelijk mens), 
  • om flexibiliteit, 
  • om vurig zijn (en ‘snel opbranden’) en 
  • om creatief zijn (niet per se als kunstenaar; wel ‘creatief omgaan met’)
  • om ambitie op elk mogelijk niveau (belang van status)

  Je leidt dat af uit het feit dat Venus en Mars (symbool van passie) voor de zon uit rijzen en dus prominent zijn. Je leidt dat af uit het grote aantal posities in beweeglijke- en vuurtekens en aan het aantal quintielen. En je ziet het aan Saturnus. Saturnus maakt geen majeure aspecten binnen teken en vijf graden orb. Dat maakt Saturnus belangrijk. 

  GEBOORTES 14 SEPTEMBER 1983 

  Op deze dag werden geboren:

  – Atlete Mestawet Tufa (laatste grote prestatie – voorlopig? – september 2010)

  – Zangeres Amy Winehouse (overleden 23 juli 2011) (zie over haar horoscoop op Astropost, vertaalknop boven rechts)

  Astro.com heeft een horoscoop met geboortetijd 22:25 uur via horen zeggen van vrienden van de moeder.

  – Pedofiel Robert (of Robčiks) M. (gearresteerd 7 december 2010)

  Hij heeft nu o.a. te maken met progressieve Zon oppositie Pholus en transit Pholus vierkant geboorte Zon: een keerpunt in het leven. Link naar artikel over aspecten met Pholus: http://www.astromarkt.net/pholus-astrologie.html#pt

  – en nog duizenden anderen…

  CONCLUSIE

  Horoscopen tonen mogelijkheden en mogelijke ontwikkelingen. Die zijn in elke cultuur en voor ieder geslacht anders. En daarbinnen zijn er nog eindeloze varianten. Je kunt aan een horoscoop niet de sexuele geaardheid aflezen, bijvoorbeeld. En astrologische symboliek niet zomaar op iedereen toepassen. Zo gaat het in de bovenstaande horoscoop om het zonneteken Maagd. Op welke manier de drie voorbeelden zijn voor dat (servicegerichte en kritische) sterrenbeeld, komt niet direct naar voren. 

  Horoscopen kun je wel andersom gebruiken. Zo is het grote belang van sex in de horoscoop van een pedofiel catastrofaal (en nog veel meer voor zijn slachtoffers). En was de liefde voor Amy Winehouse de weg naar het einde. Terwijl de atlete presteert en de controle heeft (Saturnus) over haar prestaties (Mars), die ongetwijfeld met goede genen en training te maken hebben. De basis ben je zelf. En dan is het maar waar je voor gaat en waar je de accenten wilt of kunt leggen of welke richting je kiest. Vandaag gaan we waarchijnlijk allemaal voor de zon!:)

  *) Het voorbeeld is dat van een geboren kroonprinsje en het zoontje van de stalknecht die beiden in dezelfde sociale positie bleven maar wel op of rond dezelfde dagen belangrijke gebeurtenissen beleefden. Onderzoek wees uit dat dit niet waar kan zijn geweest.

  LINKS

  http://astropost.blogspot.nl/2011/07/life-of-amy-winehouse-and-astrology.html Astrologische kijk op het leven van Amy Winehouse op Astropost

  Horoscoop van Henk Krol opgestapte leider van 50+ op 3 oktober 2013 

  Hierboven zie je de horoscoop van de geboortedag van Henk Krol, ex-leider van partij 50+. Het is dezelfde horoscoop als die van de geboortedag van Ed Nijpels (jaren geleden de leider van de VVD). Henk Krol en Ed Nijpels zijn op exact dezelfde dag geboren (1 april 1950), maar ongetwijfeld op een ander tijdstip.  De een in Tilburg, de ander in Den Helder.  Toch zijn er dan overeenkomsten in de horoscoop: tekens van de astrologische dierenriem en aspecten (behalve die van de Maan, Ascendant en MC). Midpunten (zoals Zon/Maan en Ascendant/MC zullen verschillen maar beiden hebben in ieder geval de volgende astrologische zaken gemeen:

  1. ‘Roepende’ Uranus (Uranus zonder aspecten in teken of orb 5 graden); acceleratie, ophef en voor spanning of agitatie zorgen (zie Astropost over de roepende Uranus van John Boehner, de republikein die Obama dwars zit)

  2. Uranus half vierkant Pluto; revolutionaire veranderingen meemaken (bijvoorbeeld als generatie)

  3. Zon in Ram conjunct  Mercurius,  beide oppositie Neptunus (misinterpretaties, misverstanden, verhalen ‘vertellen’; voorbeelden van Shakespeare tot Filip de Winter).

  4. Mars inconjunct Jupiter en vierkant Uranus (wedstrijden of competities kunnen winnen)

  5. Venus conjunct Jupiter (levensgenieter; sociaal succes)

  Er is nu Uranus vierkant Pluto. Een mundaan aspect dat twee planeten verbindt die in de geboortehoroscoop een aspect maken, spiegelt vaak een belangrijke periode van verandering, voor ieder op zijn eigen manier. Ed Nijpels is onlangs verhuisd. Henk Krol stapt op. 

  Bovendien is er transit Uranus conjunct Zon. Uranus is de planeet die zorgt voor de adrenaline en de shock. Dat gebeurt dan ook nog op een dag met een Zon-Uranus oppositie. Drie keer is scheepsrecht.  Want in de geboortehoroscoop van Henk Krol staat de Zon binoviel (80 graden) Uranus. Hij houdt wel van een beetje spanning en sensatie. Toch was dit bericht in de Volkskrant iets te veel.

  Uranus wijst (als je belangrijk genoeg bent) op in het nieuws komen, op ophef. Transit Uranus staat samen met de geboortezon van beide heren. Wie in de ochtend is geboren heeft Uranus het dichtst bij de zon.

  Het is voor Henk Krol wel een bijzondere dag geweest. Het ene moment was hij nog leider van een groeiende populaire partij die aardig wat zetels van o.a. de PvdA en de PVV heeft weggesnoept. Het volgende is hij in de ogen van de publieke opinie een graaier. Hij leidde de Gay-krant. De man die zegt op te komen voor de oudere Nederlander heeft een aantal jaren voor zijn eigen medewerkers geen pensioen afgedragen aan Nationale Nederlanden. Henk Krol zegt dat het een fout is geweest van een medewerkster, maar als leider van een partij die de pensioenen hoog in het vaandel heeft staan ben je dan uiteraard niet meer geloofwaardig. Einde 50+. Exit Henk Krol. En dat ligt niet alleen aan transit Uranus.

  In de radix staat Mars inconjunct Jupiter, maar de orb is niet exact. De progressieve Mars van de horoscoop van 1 april 1950 staat nu erg dichtbij Jupiter, misschien wel exact. Dat weet je pas als je het geboorteuur hebt. Mars inconjunct Jupiter is de combinatie van de iets te zeer gedreven en enthousiaste mens; de positivo die teveel hooi op de vork neemt. Je kunt je voorstellen dat dat zich wreekt. Het inconjunct geeft onbalans aan. Overwerkt raken, is een mogelijkheid. Maar je kunt ook iets moeten opgeven (inconjunct), zoals een activiteit.  Met Mars inconjunct Jupiter kun je aan je succes ten onder gaan of zelf tijdig met pensioen gaan. Met wat transit Uranus erbij kan het dan ineens onverwacht snel gaan! Mars-Jupiter-Uranus kan je wedstrijden doen winnen, maar het inconjunct met Jupiter wijst op een grote MAARRRR bij het succes. De partij van Henk Krol groeide in de polls. We zullen zondag zien wat er nu gebeurt…

  Of Ed Nijpels van plan is met pensioen te gaan, dat weet ik niet. Volgens mij is hij niet meer actief in de politiek (al vertelt hij zo nu en dan nog wel wat hij ervan vindt). Hij is voorzitter van Thuiswinkel en heeft daarnaast een lange lijst aan nevenfuncties (http://www.thuiswinkel.org/website/over-thuiswinkel.org/bestuur/bestuursleden/bestuur-thuiswinkel.org-ed-nijpels ). Misschien iets te veel ook? Hij heeft nu hij kleiner is gaan wonen in ieder geval minder te stofzuigen!

  Je ziet in de progressieve horoscoop meer aspecten, zoals Zon oppositie Ceres en Zon 105 graden Jupiter. Ook al om de leeftijd wordt het dan oppassen voor bijvoorbeeld diabetes2 en opletten met het gewicht en het dieet.

   Jupiter is de planeet die voor de Zon uit rijst op 1 april 1950. De Zon staat half vierkant Jupiter. Een conflict tussen Zon en Jupiter vergroot het zelfvertrouwen, maar ook het ego en de wil om te slagen. Samen met de driehoek met Pluto bracht de combinatie Zon, Jupiter, Pluto in ieder geval tot nu, ongeveer pensioenleeftijdJ, succes. Bij een einde als dat van de politieke loopbaan van Henk Krol zie je gewoonlijk wel een een transit of progressie met Saturnus of Neptunus met de Midhemel. Omdat zijn geboorteuur onbekend is, blijft de vraag of dat het geval is. 

  CONCLUSIE

  Geboortetijden maken een verschil, maar ook omstandigheden. Wat de heren – toevallig? – met elkaar gemeen hebben is een overdaad aan functies en activiteiten en politiek leiderschap. Op 1 april 1950 is ook een Zwitserse autocoureur geboren. Hij overleed op 15 mei 2010 aan leukemie.  Genen, geslacht, omstandigheden EN een horoscoop met tijdstip vertellen een hoogst persoonlijk verhaal. Een horoscoop of geboortedatum kan je niet vertellen hoelang je leeft. Een aspect kan dat evenmin. Horoscopen kun je -net als statistieken- niet omgekeerd lezen. Een transit kan voor ieder iets anders inhouden. Ik heb met dit artikel in ieder geval bij drie personen die geboren zijn op 1 april 1950 gezorgd voor een treffer: ze zijn alle drie in het nieuws (Uranus) geweest. En alle drie ‘bij de astroloog’ (ook Uranus).

  LINKS

  Het nieuws bij de NOS: http://nos.nl/artikel/558506-henk-krol-uit-de-tweede-kamer.html

  Zie het artikel over tijdtweelingen met de link naar de pagina van de Amerikaanse sociale zekerheidssite die per geboortedatum overlijdensdata geeft van hun klanten. Ze zijn allemaal anders.

  http://www.astromarkt.net/tijdtweelingen.html

  De geschiedenis van Uranus in aspect met Pluto door de eeuwen heen: http://www.astromarkt.net/uranus-pluto-geschiedenis/  Uranus-Pluto is steeds anders en toch in de basis hetzelfde: de drang tot verandering

Reacties gesloten