Venus (Venus retrograde)

Advertenties

ALS VENUS NOG EENS TERUGKOMT…

Dit artikel gaat over Venus Retrograde. Wie wil lezen over Venus als planeet van de liefde en de relaties in de horoscoop kan deze link volgen naar Astrologie en liefde…

Ik schreef dit artikel toen Venus retrograde was in Steenbok. De aarde haalt Venus dan in, in de baan rond de zon. Wat betekent dat? Over het algemeen zijn astrologen niet al te positief over retrograde bewegingen. Het is een beetje als ’twee stappen vooruit en eentje acheruit’. Maar, wat denk jij zelf van Venus retrograde? Ik herinner me bijvoorbeeld niets bijzonders van de vorige keren met transit Venus retrograde. Ik was eens juist behoorlijk ziek in de weken NA Venus retrograde in Steenbok.

Voor woninginrichtingszaken, schoonheidsklinieken en aanverwanten moeten het moeilijke tijden zijn in januari 2014: de meeste astrologie sites adviseren de mensen vooral NIETS te ondernemen op het gebied van Venus (decoratie, schoonheid, opleuken, amusement, liefde). Ik denk zelf, dat een schijnbaar op haar schreden terugkerende Venus alleen nog even iets extra’s meeneemt (een vergeten tasje, een lipstick, wat geld). Ik heb me toen (eind 2013/januari 2014)vrijwillig als proefpersoon aangemeld. Deze keer valt de schijnbaar terug lopende Venus in Steenbok namelijk samen met het plaatsen van een nieuwe deur en keuken, verven en een nieuwe wandbekleding, tegelijk met Jupiter oppositie mijn Zon/Maan midpunt (ik speel dus een beetje vals:). Er waren heel wat haken en ogen. De aannemer heb ik 7 keer terug zien komen, maar wie eigenlijk niet? Ach, het kan geen kwaad om wat extra accentjes achteraf aan te brengen, toch? Het is het eindresultaat dat geldt. Daarom:

Doe de moonwalk, Venus! Nou ja, eigenlijk doet Venus dat al miljoenen jaren. De rotatie van Venus is retrograde… (Venus draait andersom dan de aarde).

Cafe Astrology heeft geschreven over geboortehoroscopen met Venus retrograde: http://www.cafeastrology.com/natal/bornwithvenusretrograde.html Zelfs Kate Middleton heeft het, en zij heeft de kroonprins van Engeland getrouwd en onlangs prins George gekregen. Het lijkt me dus geen al te naar voorteken voor sociale posities! Ik las ergens dat Venus Retrograde zou kunnen duiden op verlegenheid en behoefte aan privacy. Om dan met een prins te gaan trouwen, lijkt me niet handig! Dan Brown (die in een huis met hoge muren eromheen woont) heeft ook Venus Retrograde in de geboortehoroscoop. Hij verstopt wel zijn vrouw (Venus) een beetje. Een Nederlands voorbeeld van Venus Retrograde is Albert Verlinde. Het wordt nog moeilijk om de gemeenschappelijke factor te vinden!:) Ook Susan Boyle heeft een retrograde Venus

TWEE VOORUIT, EEN ACHTERUIT: RETROGRADE

De mooie kant van een retrograde Venus met een van je horoscoopposities is, dat er twee keer een directe beweging van transit Venus plaatsvindt en maar 1 retrograde. Dus met recht: twee stappen vooruit en eentje achteruit. Aan het eind is er dan toch een mooi moment in het verschiet! Venus maakt immers alles leuker, mooier, prettiger en liever, uiteindelijk. Maar hoe je de retrograde Venus ervaren zal, dat mag je zelf testen.

VENUS BETEKENIS

Venus staat in de astrologie voor de schoonheid, de charme, de diplomatie, alles wat leuk en aardig is, zoetigheid, liefde, sympathie, wensen, voorkeuren en stijl. Ik heb daar een mooi voorbeeld van.

Statistieken, tests en horoscoopverbanden werken niet omgekeerd…

’t Is maar dat je het weet! 

Maar toch wil ik je onderstaande tekening van de horoscoop van 5 maart 1923 (onbekende tijd) niet onthouden. De posities van zon, het maanteken en planeten zijn die van een dame die volledig (en mooi) gekleed en opgemaakt aan de balie van een parfumeriezaak haar gegevens gaf voor een card na aankoop van make-up en crematies.  Toen ik haar zag was ze 88.  Kijk die horoscoopstanden eens.

Venus ‘roepend’ (geen majeure aspecten binnen teken) voor schoonheid en charme op elk mogelijk niveau. Maan in Weegschaal, gevoel voor schoonheid en charme. Uranus staat dicht genoeg bij de zon om exceptioneel te zijn. Uranus rijzend voor de zon is frequent bij hoogbejaarden. De paus heeft het ook. Verder zie ik Zon in aspect met Jupiter en Uranus (ook vaak gezien bij erg oud geworden positivo’s). En mag ik nog eentje? Zon biquintiel Saturnus wijst op het creatief omgaan met grenzen, beperkingen en leeftijd!

LINKS EN PS

1. Cafe Astrology heeft wat informatie verzameld over opvattingen over Venus Retrograde http://www.cafeastrology.com/transits_venusretrograde.html

Dat die opvattingen niet overeenstemmen, spreekt misschien boekdelen.

2. Wikipedia biedt in het Engels uitleg over de retrograde gang. http://en.wikipedia.org/wiki/Astrological_transit De tekst onder het bovenstaande plaatje luidt:
As Earth (blue) passes a superior planet, such as Mars (red), the superior planet will temporarily appear to reverse its motion across the sky.

M.a.w.: wanneer de aarde (blauw op het plaatje) een superieure planeet zoals Mars (in rood) passeert, dan zal de superieure planeet tijdelijk achteruit lijken te bewegen.
Het is dus een beetje zoals die vreemde gewaarwording die je kunt hebben bij het passeren van twee treinen, wanneer je achteruit lijkt te rijden.

(C)Astromarkt, december 2013

Reacties gesloten