Beschadigingen in week 49

Advertenties

Inconjuncten beschadigen. In het artikel over het inconjunct vind je voorbeelden van moeilijkheden die samenvallen met het transit inconjunct of die mensen met inconjuncten in de geboortehoroscoop overkomen. Het inconjunct is het symbool van gebrek aan evenwicht en verlies als gevolg van de glijdende schaal, vaak in verband met de gezondheid. Je loopt vast of uit de rails. Recente voorbeelden:

1. Onno Hoes: transit Neptunus inconjunct progressieve Zon. Progressieve zon inconjunct progressieve Chiron, tegelijkertijd. Chiron is pijnlijk en pijnlijk…werd de nieuwe onthulling van afgelopen week genoemd. Tegelijk was er bedrog en verraad in het spel met negatieve pers. Al die woorden hoorden bij het inconjunct met Neptunus. Je kon nog je mening hebben over de manier waarop men hem erin had laten tuinen en over homofobe fatsoensrakkerij, maar kennelijk was het nog niet genoeg. Dus kwam het AD met verhalen over grepen (niet in de kas, overigens).

Hieronder de horoscoop voor de geboortedag van Onno Hoes, zonder geboortetijd (Ascendant, MC en positie van de Maan zijn dus onbekend). Het nauwste aspect is Venus vierkant Saturnus. Daarover meer bij het betreffende artikel.

2. Ook Obama (zie Astropost) heeft T Neptunus inconjunct Progr Zon sinds langere tijd. Dit transit schept een negatief beeld, verzwakt je (en daarmee je gezondheid) en zorgt voor roddel en achterklap. Met zo’n transit moet je altijd op je hoede zijn voor valsheid en verraad om je heen, maar ook je eigen goedgelovigheid kan je parten spelen. Obama heeft daarbij ook transit Pluto inconjunct Zon (wat gevaar en dreiging aangeeft). Denk aan de slechte beveiliging, de onderhandelingen met Iran en de impasse (typisch inconjunct) w.b. Obamacare en de illegalenwet.

3. Voor een publieke afgang kun je ook altijd terecht bij Saturnus. Saturnus is het symbool van de val, maar alleen voor wie de schoen past. Je moet hoog zitten om diep te kunnen vallen en er moet wel een reden voor zijn. Alsof het nog niet genoeg is dat Bram Moszkowiczt zijn vak niet meer mag uitoefenen, is hij nu ook nog failliet verklaard na het niet terugbetalen van leningen. Ergo, een van de mensen die geld van hem tegoed heeft, heeft een boekje opengedaan over de ex-advocaat. Dit alles gebeurt hem nu met transit Saturnus vierkant Progressieve Zon.

4. Inconjuncten MET Saturnus zijn dubbel zwaar. Ik heb al eens geschreven dat het een harde val (zie artikel) van een voetstuk kan betekenen, toen i.v.m. de horoscoop van een Spaanse prinses. Als er iemand van zijn voetstuk is gevallen, dan is het wel Bill Cosby (zie Astropost) met o.a. progressieve Mars inconjunct Pluto (en een mineur Mars-Pluto aspect in zijn geboortehoroscoop). Wat al in het vat zit, verzuurt eens…maar alleen als het kAn. Kennelijk was er alle gelegenheid!

Enfin, Sinterklaas is achter de rug en de goedheiligman zal er blij om zijn. Hij werd nogal aangevallen, immers, en als slavendrijver neergezet, al lachen zijn Pieten nog zoooo vrolijk! De horoscoop van zijn feestje (5 december) had Zon vierkant Chiron (en dat is ook pijnlijk!).

Binnenkort maken we mee dat transit Saturnus vierkant de progressieve Zon van Diederik Samson komt te staan. Ik ben benieuwd of hij gaat aftreden. De horoscoop van de partijleider spiegelt al te vaak de situatie van de partij. Saturnus is van minder en niet van meer… Misschien dat het kabinet valt begin 2015? Want Mark Rutte krijgt dan behalve Uranus en Pluto over de progressieve Zon ook een frustrerend transit Saturnus half vierkant zijn progressieve Zon. Het HOEFT niet. Ik ben ook niet ‘afgetreden’ toen ik Saturnus vierkant mijn progressieve Zon had. Mijn moeder overleed, mijn schouder zat muurvast en mijn hart begon te protesteren, te meer door het werk aan Astromarkt, maar ik zit hier nog braaf te bloggen. Ik ben met behulp van de pup wel wat afgevallen!:)  

Al die beschadigingen en die publieke vallen… Het woord VALreep begint eind 2014 een andere klank te krijgen:). De overgang van Saturnus naar een volgend teken, zo wil de traditie, gaat samen met een ‘kadootje’, net zoals de Sint iets achterlaat bij vertrek. We mogen hopen dat het iets is dat de overgang naar het meer positieve teken Boogschutter een goede start geeft in 2015!

Tot volgende week! En houd je staande!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten