Poe, pooh

Advertenties

R._John_Wright_Winnie_the_Pooh_Bear Zo aan het begin van het jaar ben ik altijd een beetje filosofischer ingesteld dan op andere momenten in het jaar. Dat duurt tot ik weer ontwaak uit mijn winterslaap en terugkeer op aarde. Dat gaat dit jaar langzamer dan anders, ook al omdat mijn ‘blessure’ verhindert dat ik ga shoppen of andere leuke dingen buiten de deur doe. Dat dat fysiek moeilijk is, zorgt ervoor dat ik meer lees- en kijkvoer consumeer dan anders. Ook dat gaat langzamer dan ooit. Ik ben (nog steeds) Stoner van John Williams aan het lezen. Het boek is bepaald geen pageturner! Het is knap van de auteur dat hij zoveel interessants kan zeggen over een saai leven. Eigenlijk verhaalt het boek vooral over de zinloosheid van het bestaan.

Op pagina 199 was ik er bijna aan toe om het boek niet verder te gaan lezen, toen ik op de volgende bladzijde zag dat iemand met potlood een sterretje had gezet bij een passage die helemaal spoorde met mijn beeld van het leven van Stoner. In die passage lees je dat hij tot de vaststelling was gekomen dat op lange termijn alle dingen, en ook het inzicht dat hem dit deed inzien, vergeefs en onbetekenend waren. Ergo, alles zou verdwijnen in een leegte waaraan ze niets veranderden.

Die passage in Stoner deed me  denken aan de jaren geleden gelezen ‘Tao van Pooh’. Het kleine beertje komt in het boekje tot het inzicht dat alles gaat zoals het gaat, wat je ook (vruchteloos) probeert om het te veranderen. Dit lijkt misschien een mooie gedachte voor iemand die zich met astrologie bezig houdt, maar ik heb er juist een kanttekening bij. Je ziet altijd dat de moeilijke transits en progressies moeilijker voor wie in een moeilijke situatie of positie zit.  Als je de situatie verbetert voor jezelf (of anderen), dan verbetert de betekenis van transits en progressies ook. Als je je situatie niet KUNT verbeteren, dan helpt het om er anders naar te kijken. Soms kun je ook dat niet.

Wat je om je heen ziet, dat hangt af van je focus, zegt men. Dat gaat alleen op voor kleine dingen, zoals jouw merk auto als je pas een nieuwe hebt of al die kinderwagens als je zwanger bent. (Tja, je kunt moeilijk een atoombom zien als de projectie van iemand’s gedachten op de grond). Je persoonlijke focus hangt af van je situatie en emoties. Simpel gezegd, dan….:)

In jouw horoscoop vind je je karakter (geboortehoroscoop) en je focus (je transits en progressies). Maar je kunt wel iets doen aan je beleving door de omgeving aan te passen. Je kunt niet de zon laten schijnen, maar je kunt wel een kaars aansteken. In een opgeruimd huis met de geur van appeltaart en bloemen is het beter toeven dan tussen rommel met het bleke flitsende licht van de TV. Je kunt je stemming veranderen door te luisteren naar de juiste muziek. En JIJ maakt uit welk nieuws je tot je neemt. Als je niets aan de wereld kan veranderen, en de wereld hindert je, verander dan je focus. Maar steek ook niet je kop in het zand (er moet altijd licht en lucht bij:).

Zo, terug op aarde. Ben je er nog? Waar focus jij op in 2016? De meeste zoekers naar sterrenbeeld-astrologie zoeken naar zinnen over de liefde. Het onderstaande is heel algemeen en alleen van toepassing als je helemaal focust op de liefde…

VENUS EN MERCURIUS KOMENDE WEEK

In de liefde zouden de november-Boogschutters, de Leeuwen van juli en de Rammen van maart nu Cupido aan hun zijde moeten hebben, maar tegelijk moeten oppassen voor bedrog, teleurstelling en de beruchte roze bril. Wat heeft een mens aan zo’n aspect-combinatie? Het beste lijkt me, dat zij veel romantische films gaan bekijken of mooie kunst.

Komende week gaat Mercurius retrograde (op dinsdag) en Jupiter ook (op vrijdag). Een retrograde Mercurius-Jupiter zou een stempel op reizen, handel, contacten en interacties kunnen zetten. Groot writers block KAN voorkomen. Maar, omdat midden in januari Mercurius driehoek Jupiter staat mag je op groei en vooruitgang hopen die echter pas op 6 februari alle kans krijgt. Wees niet bang voor Mercurius retrograde. Ik heb 3 weken moeten wachten op een pakje met Mercurius direct:). Vertragingen en kleine lettertjes zijn er hele jaar door.

Wie op 14,15 of 16 september is geboren OF op 11, 12 of 13 januari kan met Mercurius driehoek Jupiter flink vooruit. Het is een goed aspect voor studie, zakenreizen en het doen van grote aankopen (NA 2 februari!). Voor mensen die de liefde zoeken, is het OOK een goed aspect, omdat het de contacten verbetert en de kennissenkring doet groeien. Wie weet wat dat dan oplevert.

Filosofisch vraagje:

Zou het helpen om te focussen op de liefde, als een soort van placebo-effect, voor wie GEEN gunstige Venus in de horoscoop heeft? Kun je door veel romantiek toe te voegen aan je bestaan in de vorm van kaarsen, rozen, parfum, zoete films en zachte muziek (of voor mannen foto’s van mooie dames) in te ‘ademen’ je blikveld en stemming veranderen en ineens de ware zien aankomen? Heeft iemand hier ooit echt mee geëxperimenteerd,  is zulke ‘projectie’ alleen iets denkbeeldigs of werkt het alleen van binnen uit naar buiten toe? Misschien gaan de dingen echt wel gewoon zoals ze moeten gaan (behalve als je er een stokje voor steekt) en moet je met de stroom meegaan (dus wachten op de goede voortekenen in je horoscoop)…

Ach, poe pooh, ik filosofeer maar wat nu 2016 is begonnen en wens jou en de jouwen een jaar waarin alle mooie wensen en goede gedachten werkelijkheid worden. Beste wensen voor 2016!

LINKS

Je kunt mee filosoferen op de Facebookpagina van Astromarkt.

EXTERNE LINKS

https://www.goodreads.com/work/quotes/55188-the-tao-of-pooh

http://www.postscriptum.nl/boekbesprekingen/ruud/john-williams-stoner.html

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten